8 Nisan 2009 Çarşamba

It Girl : Seda Gülsüm Labernas



Haftanın It Girl'ü 1986 İstanbul doğumlu Seda Gülsüm Labernas.
Bir çoğumuz onu Esther ismi ile tanıyoruz. 2006 yılından beri Esther'in Kazanı blog'unun yazarı. Blog'unda bir çok farklı konuyu ve yaşadıklarını eğlenceli bir dil ile anlatıyor, benim de son zamanlarda okumaktan en çok keyif aldığım blog'lardan Esther'in Kazanı.
Seda, 2 yıldır Londra'da yaşıyor ve bir özel akademide Moda Fotoğrafçılığı eğitimi alıyor. Hobileri arasında evinin dekorasyonunu değiştirmek, karaoke gecelerine katılmak, klasikleri okumak ve alışveriş yapmak var. Şu sıralar zamanının büyük bir kısmını Londra'daki bir üniversiteye kabul edilmek için tez hazırlamakla geçiriyor.



1.Kendini 3 kelime ile tanımlar mısın?
Ev kedisi, tropikal iklim insanı ve dancing queen. :)

2.Modayla nasıl ilgilenmeye başladın?
Modadan nefret ediyorum. :) Ama modanın kalplerinden birinde yaşıyorsanız, mesleğiniz moda fotoğrafçılığı olacaksa ve arkadaşlarınızın büyük bir bölümü modelse, direk kendinizi modanın içinde buluyorsunuz... Moda dergilerini daha sık karıştırıyor, zap yaparken modayla ilgili birşey görürseniz o kanalda takılıp kalıyorsunuz, hatta bir de bakıyorsunuz, kendinizi London Fashion Week kapsamında bir defile izlerken bulmuşsunuz. Moda olanı kendime birebir uyguladığım söylenemez ama takip ediyorum. Moda blogları da bu konularda çok yardımcı oluyor bana. Mesela senin ve Nil'in sıkı takipçilerinizdenim.

3.Giyim stilini özetler misin?
Marlene Dietrich maskülenliğini yakalamaya çalışıyorum çoğu zaman. Bence jartiyerli bir çorap ve erkek pantolon askıları gayet şık bir ikili olabilir. Fötr şapka seviyorum. Genelde kontrasta fazla önem veriyorum ve bu bazen bana bile sıkıcı geliyor. Sonra, kürke şiddetle karşıyım. Hayvanlar benim dostum ve ben dostlarımı giymem. Peluş tercih edilebilir onun yerine. Dikkat çekici bir tarz oturttuğumdan pek emin değilim... Belirgin bir tarzım olsun istiyorum. Bilirsin işte drag queenler taklit edebilmeli.

4.Giyinirken nelerden ya da kimlerden ilham alırsın?
Hava koşullarından, ruh halimden ve ütülenmiş giysilerimden.

5.En sevdiğin tasarımcılar hangileri?
Jean Paul Gaultier her zaman çok şık ve asil... Bu arada şu sıralar The Blonds'u keşvettim, iki kardeş gerçekten çılgınlar. 2009 İlkbahar koleksiyonları göz alıcı.


6.Giyim konusunda seni en çok etkileyen insanlar hangileri?
Marlene Dietrich ve Hippiler.

7.Nerelerden alışveriş yaparsın?
Bağımlısı olduğum belli bir yer yok aslında. Ama dolabımın büyük kısmını Mango, Alain Delon, Zara ve Marks&Spencer'dan aldıklarım dolduruyor...

8.Hangi ünlü ile BFF olmak isterdin?
Grace Slick. Hayata karşı tavrı, kişiliği ve tarzıyla ona hayranım. Biz gelmiş geçmiş en iyi dostlar olurduk herhalde.

9.En sevdiğin şarkı hangisi?
Jefferson Airplane - White Rabbit

10.Çantanda mutlaka bulundurduğu 3 şey nedir?
Fotoğraf makinem, İpod'um ve cüzdanım.

11.10 yıl sonra nerede, ne yapıyor olmak istersin?
Hayatın bize neler getireceği belli olmuyor. O yüzden daha kısa vadede planlar yapmayı yeğlerim. On yıl sonrayı bilemem ama birkaç yıl sonra mesleğimi daha yüksek bütçeli projelerde yapıyor olabilmeyi umuyorum.

15 yorum:

*STYLEBOOM* dedi ki...

helooo, SmartBlogger odul verme hakkimi Wonderland icin kullandim, bloguma bir goz at isterseen:))

diLay dedi ki...

woww daha önce nasıl keşfetmemişim hemen suan incelemeye alıyorum burdan gördüüm kadaryla çok guzel bir tarzı war,tanıttığın için de cok tesekkür ederim =) bide blogumdaki guzel yorumlarını şimdi okudum tekrar tesekkürler =)
take care prince of Hollywood :P

http://www.letsgetitstyle-d.blogspot.com/

A.Ş.K dedi ki...

estherin kazanı okuduğum ender bloglardan biri ...başarılı bir söyleşi olmuş, ayrıca fotoğrafçılık eğitimi aldığını biliyordum ama moda üzerine olduğunu buradan öğrendim.çektiği fotoğrafları merakla bekliyorum ...

Noni dedi ki...

Esther = Cool Baby !!!

Ama bloguna fazla foto eklemiyor onu daha sık görmek istiyoruz :)

ESTHER dedi ki...

Çoook çok teşekkür ederim sana canım benim :) Blogumda da bahsettim ama burda da söylemek isterim ki, blogunda yer almak benim için çok mutluluk verici oldu :)

XOXO

Adsız dedi ki...

esther yazdığın tüm yazıları severek okuyorum çok güsel ve asil bir tipin var bi okadarda cazgır birine benziyosun ya bide şu yorum bölümünü adsızlara da açsan çok sevinicem :)

Bodrum dedi ki...

Esther herzamnki gibi çok cool sun beh. fotoğraflarına bayıldım ayrıca giyim tarzınada:))

resimlerde çok süper görünüyorsun.
tebrikler.

sanki sorular biraz daha artırılmalı sayın blog sahibi? bu çalışmayı tuttum. bloglar arasında hem iyi bir dayanışma hemde fikir olarak çok güzel bloğunda insanları ağırlamak ayrıca senide tebrik ederim bu çalışmandan:)

siminya dedi ki...

seksi ester :)

Robin Goodfellow dedi ki...

esther yavrum benim :D

Nil dedi ki...

bebeğim benim ya güzelliğe bak :)) harika bir seçim Efecan

nur dedi ki...

bu kız çook güzel çok:)

La Santa Roja dedi ki...

Uuu Esther!

Adsız dedi ki...

Cok güzel olmus reportaj ;) thx!

Adsız dedi ki...

yakışır bacımaa yürü be esther london fıstık görsün :D

sevindim cidden keyifli sohpet tadında bir röpotaj olmuş bir kaç seneye kalmadan mesleğinin zirvesine kurulman dlieğimle ....

Adsız dedi ki...

ve ikinci yorumum bir öncekindeki tüm imla ve kelime bozukluklarına karşılık özür dileme babında olsun klavyem şuan yapış yapış olduğundan ( bir koca kupa kahve ben yazarken harflerin arasında ahenkle salınmakta )harflerin bazıları takılıyorda :D