25 Eylül 2010 Cumartesi

Project Runway L’Oreal Challange



Project Runway’in son bölümünde tasarımcılar L’Oreal’in yeni çıkan HIP Studio Secrets eyeshadow’larının renklerinden esinlenerek high fashioncouture’ giysi ve bunu tamamlayacak ready-to-wear başka bir giysi tasarladılar. ‘Look’ aslında o ama 'giysi' olarak yazdım. Güzel Türkçemizi yeterince katlediyorum. Sorry. Hala devam ediyorum.


En iyi 3 tasarımcıdan ilki, sezonun başından itibaren jüriye yalakalık yapan, ikiyüzlü adi Gretchen. Tasarımları ne kadar güzel olursa olsun kişiliğinden dolayı tiksiniyorum ondan.
High fashion parçası hippie hissi uyandırdığı için beğendim ama ‘couture’ veya ‘high fashion’ olarak sınıflandırılmasını biraz garip buldum. Hatta bottom 3’lünün arasında olduğunu düşündüm izlerken.


Bir diğer iyi tasarım ise Andy’e aitti. Yarışmacılar arasında high fashion tasarımını 2 parça yapmaya cesaret edebilen tek kişi. ‘Metallic’ eyeshadow’dan esinlendiği için, seçtiği kumaşlardaki renk paleti oldukça karanlıktı. Savaşçılardan esinlendiği high fashion parçası muazzamdı. İşçilik mükemmel, tasarım eşsizdi; birinciliği kesinlikle Andy hak ediyordu. Ready-to-wear’ına gelince; siyah elbisesinin üzerine incecik metalik kumaşı ustaca yerleştirerek, son derece ‘chic’, ‘edgy’ ve giyilebilir bir parça oluşturdu. Andy’i ayakta alkışlıyorum.


Bu challange’ın galibi Mondo’nun tasarımları, Marie Claire’in Ekim sayısında L’Oreal reklam kampanyasında yer alacağı yetmiyormuş gibi, bir de L’Oreal Paris’ten 20 bin dolarlık ödül kazandı. High fashion parçasındaki kumaş seçimi oldukça ucuz görünüyordu. Neresini beğendiler anlamadım. Ready-to-wear parçası tek kelime ile kusursuzdu. Daha fazla söylenecek bir şey bulamıyorum, hak etmedi birinciliği.


By the way, osuruk gibi high fashion elbisesiyle Ivy elendi. Neymiş efendim tasarladığı elbise okyanusu anımsatıyormuş. Michael KorsBridesmaids under the sea” yorumu ile düşüncelerimi okudu adeta.


Auf Wiedersehen Ivy!

1 yorum:

modafobik dedi ki...

Mondo hak etti yahu (;