10 Şubat 2009 Salı

Haftanın Sanatçısı : Lily Allen



Dün "It's Not Me, It's You" adındaki 2. albümünü piyasaya çıkaran, Smile şarkısı ile hayatımıza giren, tatlı aksanıyla kaplerimizde büyük bir yer edinen, en sevdiğim attention whore'lardan birisi olan Lily Allen'dan bahsetmek istedim bu hafta.

İlk albümü olan "Alright, Still"i her dinlediğimde yüzümde bir tebessüm oluşur.

Biyografisine gelince, huh - bu kısmı hiç sevmiyorum - '85 İngiltere doğumlu olduğunu ve sanatçı bir aileden geldiğini bilseniz yeterli olur diye düşünüyorum. Bunların dışında Alfie diye kendisi gibi tren enkazı bir erkek kardeşi var.

2007 yılında Girls Aloud üyelerinden Cherly Tweedy ile arasında olan laf kavgasından sıkça söz edildi. Lily verdiği bir röpörtajda Cherly'ye "Stupid B*tch" dedi, sonra Cherly yanıt olarak başka bir röpörtajda Lily'ye "Chick with a d*ck" dedi ve işler çirkinleşti. Lily MySpace blog'unda Cherly hakkında bir sürü çirkin şey yazdı, Cherly'de kendi blog'undan ona cevap verdi. Bu olay uzunca bir süre bu şekilde sürdü.

2008 yılında ise katıldığı partilerde dikkat çekme çabaları ile gündeme geldi. Neredeyse her hafta Lily'i bir club çıkışı sarhoş bir şekilde gördük magazinlerde. Sonra yapılabilecek en büyük hatayı yaptı : Perez Hilton'a sataştı. Blog'unda Perez hakkında bir sürü kötü şey yazdı. Sonuç olarak dünyanın en çok okunan dedikodu blog'unun kurucusu Perez Hilton'ın kara listesine girdi. Bundan daha kötü ne olabilir? Hı, bir de BBC'de 'Lily Allen and Friends' adında, konukları MySpace sayfasındaki arkadaşlarından oluşan talk show'u vardı ama Lily genç izleyenlerine iyi örnek olmuyor diye program iptal edildi.

Yeni albümünün eleştirisine gelince, osuruk seslerinden oluşan bir demo kaydetsem ve EP olarak piyasaya çıkarsam daha güzel olurdu diye düşünmekteyim. Albümü 3 kere dinlememe rağmen henüz ısınamadım açıkçası. Sanırım beklentilerim çok yüksekti yeni albümü için. Bunların dışında 'He Wasn't There' ve 'Fear' şarkıları oldukça güzel.

Kind Regards,
Efe Can

Hiç yorum yok: