10 Mart 2009 Salı

It Boy : Alparslan Çarkçı



Haftanın It Boy'u 1988 İstanbul doğumlu Alparslan Çarkçı.
Bahçeşehir
Universitesi 3. Sınıf Reklamcılık öğrencisi. Trendsetter’da staj yaparken giyim tarzı dikkat çektiğinden Trendsetter’ın Zeitgeist ve Gardırop bölümlerinde yer aldı ve Hürriyet tarafından Sokağın Stil İkonlarından biri olmaya layık görüldü.

"Hayattaki üç temel ilgi alanım olan fotoğrafçılık, moda ve gökdelen tutkusunu reklamcılıkla harmanlayıp kendime tutunacak bir dal oluşturma telaşındayım şu sıralar." diyor Alparslan. Bunların dışında koşu ve yüzme, müzik arşivini zenginleştirme, okumak, arkadaşları ile vakit geçirmek, dans etmek ve koleksiyonculuk, yaptığı diğer aktiviteler arasında. Ayrıca bloğu için de sürekli malzeme arayışında olduğu için zamanının çoğunu gözlemcilikle geçiriyor : hialpi.blogspot.com

1. Kendini üç kelime ile tanımlar mısın?
İkizler, Enerji Kübü, Hayalperest


2. Modayla nasıl ilgilenmeye başladın?
Açıkçası modayla ilgilenmeye nasıl başladım, ben de hatırlamıyorum. Ortaokul yıllarında koşuya başlamamın fiziksel sınırlarımı keşfetmemi sağladığı için büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü, moda ilk önce kendini tanımaktır. Lisenin sonlarına doğru da stil anlayışımda baştan sona bir değişiklik yapmam gerektiği resmen kafama dank etti.


3. Giyim stilini özetler misin?
Değişken, Renklere Duyarlı, Dikkat Çekici


4. Giyinirken nelerden ya da kimlerden ilham alırsın?
Giyinme sanatını uygulayış biçimim, psikolojik durumuma, sosyal olaylara, dinlediğim müziğe, son zamanlarda sıkça düşündüğüm şeylere, çizimlerime, kısaca her şeye göre değişir ve bunlarda ilham alır. Başkalarından ilhamı tamamıyla almak yerine, beğendiğim yönleri alıp kendi kafamdakilerle kombine etmek daha çok hoşuma gidiyor. Ama kraliyet tacına ve İngiliz bayrağına takıntılı olduğumu söylemeden geçemeyeceğim.


5. En sevdiğin tasarımcılar hangileri?
Fütüristik düşünce tarzına hayran olduğum Hussein Chalayan, tasarımlarında hem maskulenlik hem de feminenlik izleri taşıyan Marc Jacobs, sıradan ama kışkırtıcı havasıyla Dolce & Gabbana ve renk seçimleriyle Christophe Lemaire (Lacoste) şu anda aklıma gelenler.

6. Giyim konusunda seni en çok etkileyen insanlar hangileri?
Spesifik olarak birilerinden etkilendiğimi söyleyemeyeceğim ama diğer insanlardan farklı olarak kişiliğini ve özgüvenini yansıtan moda aracılığıyla yansıtan insanları görmekten zevk alıyorum.


7. Nerelerden alışveriş yaparsın?
H&M, Lazy, Pull&Bear, Benetton ve Gap son zamanlarda fazlasıyla alışveriş yaptığım yerler.


8. Hangi ünlü ile BFF olmak isterdin?
Unlüler genelde maymun iştahlıdır. Ama İspanyolca öğrenip Buika ile kafa kafaya şarkılar söylemek, Kerri Chandler ile birlikte kendisinin soulful house ritimlerine dans etmek, ya da Gülşen Bubikoğlu ile Ses Gazinosu’nda rakı içmek isterdim. :)


9. En sevdiğin şarkı hangisi?
Gırgıriye film müziklerinden Kim Bilir ve Dönemezsin Sen


10. Çantanda mutlaka bulundurduğun 3 şey nedir?
Müzikçalar, parfüm ve cüzdan.

11. 10 yıl sonra nerede, ne yapıyor olmak istersin?
10 yıl sonra dünyanın büyük metropollerinden birinde yaşamak istiyorum. Mümkünse moda başkentlerinden biri olsun. Reklamcılık, moda ve fotoğrafçılığı beraber kullanabileceğim bir işim olsun. Bir gökdelenin en üst katında yaşayayım. Az buçuk alanımda isim yapmış olayım. Eh 10 yıla bu kadar şey yeter, gerisi gelecek 10 yıla. :)

1 yorum:

ESTHER dedi ki...

ohlala. 88 li biri için çok çok cesur, çok sıradışı ve ilham verici... 2. fotoğrafta mükemmel.. başarılar diliyorum alparslana